torstai 30. kesäkuuta 2011

Rakastuin mä pesuriin


Huusin uuteen kotiimme pihakalusteet netistä: jatkopalallisen kovapuisen pöydän, neljä tuolia ja neljä käyttämätöntä tumman vihreää tuolinpehmustetta. Kalusteet olivat seisseet edellisen omistajan pihassa kesät talvet. Tuolit olivat kertakaikkiaan kamalannäköiset ja pöytäkin kovin huonosti käsitelty. Ainoa heti käyttövalmis elementti ostoksessani oli siis pehmusteet.
Vähän siinä tuli jo mielessä manailtua sitä hiomisurakkaa, mikä edessä näytti häämöttävän. Pelastus kuitenkin saapui kun äitini kehoitti pesemään kalusteet painepesurilla. Ja kappas! Niinhän se lika lähti kuin pikkulinnut pesästä!

Alla kaksi "ennen-kuvaa". Ensimmäisessä käsittelemätön tuoli ja sen vieressä pesty versio.


Jahka kalusteet olivat rauhassa reilun viikon kuivuneet, alkoi jatkokäsittely. Pöytä ei täysin pesurilla puhdistunut, sillä siihen oli öljyn sijaan sivelty jotain järeämpää tököttiä. Hiomakoneen avulla loputkin läikät lähtivät kuitenkin aika sujuvasti lipettiin. Sen jälkeen oli vuorossa öljyäminen. Ja kyllä sitä öljyttiinkin! Kaksi päivää kului helteessä puuöljyhuuruissa aika rattoisasti... kröhöm.


Lopputulot on kuitenkin suuri ilon aihe... Harmi kun unohtui pehmusteet kuvasta!


Terassi itsessään on tällä kertaa aika kamalannäköinen, sillä sitä en enää lähtenyt samoilla höyryillä käsittelemään. Eiköhän se tämän ensimmäisen kesän mene noinkin! Ihanaa kun on loma!

tiistai 7. kesäkuuta 2011

Paikka auringossa


Tuli siitä sen verran siisti, että kehtaa esitellä. Eli edellisessä kirjoituksessa mainitsemani kukkateline valmistui. Kyllä nyt kelpaa huonekasvien paistatella auringossa ihan omin käsin kasatun tuen alla.

lauantai 4. kesäkuuta 2011

Lämmin lauantai


Tämä päivä vietettiin ulkona. Hillevi loikoili nurmikolla samalla kun itse nikkaroin kukkatelinettä. Se on nyt maalia vajaa valmis. Laitan siitä sitten kuvia, jos lopputulos on esittelemisen arvoinen. Mutta oli tai ei, täytyy kyllä sanoa, että olen varsin ylpeä itsestäni, sillä en juurikaan ole ennen puutöitä harrastanut. Tämä on siis aikalailla uusi aluevaltaus.

Kyllä siinä terassilla tuli pari heksistäkin virkattua uutta hexagon-projektia varten. Tarkoitus olisi tälläkertaa loihtia tyynynpäällinen...


On ihanaa kun on ensimmäistä kertaa elämässä oma piha (muutimme omaan kotiin viime syksynä). En aiemmin ole ollut mikään viherpeukalo, mutta nyt pitää suorastaan pidätellä itseään, ettei ihan karkaa mopo käsistä. Heh!

torstai 2. kesäkuuta 2011

Tervetuloa!

Monologi langasta -blogi otti ja siirtyi muun valtavirtauksen mukana Bloggerin tiloihin. Syitä tähän on jo jonkin aikaa kertynyt hyvä määrä muun muassa miellyttävämmästä alustasta selkeään ulkoasun päivitysjärjestelmään.


Toki vuodatus.netille täytyy nostaa hattua mahdollisuudesta sivujen erittäin vapaaseen koodaamiseen (joka alunalkean olikin kriteerini avata blogi sinne), mutta mutta... Ratkaisu syntyi varmaankin siinä kohtaa, kun yliopiston palvelimeni jotenkin sulkeutui (kenties valmistumiseni myötä) ja kaikki blogini ulkoasumateriaali - joka siis sijaitsi siellä - katosi blogistani. Jotain olisi pitänyt tehdä.

Sen sijaan, että olisin lähtenyt miettimään materiaalille uutta kotia, tartuin impulssiin ja vaihdoin kertaheitolla koko blogin. Eli, tämän selittelevän puheenvuoron saattelemana:

Tervetuloa Monologi langasta -blogin uudelle näyttämölle!