perjantai 18. marraskuuta 2011

Sentti sinne tai tänne!

Voi miten vahva onkaan se voitontunne, kun päättelee hävyttömän kauan keskeneräisenä odottaneen käsityön! Noh, tässä tapauksessa prosessin aloittamisesta sen päättymiseen ei kulunut kuin 2,5 kuukautta, mutta ottaen huomioon työn koon, voisi sanoa, että hiukan saisi hävettää...

Aloitin siis alkusyksystä tekemään kaksia palatossuja, joista toiset sain kunnialla valmiiksi syyskuun alussa. Heti perään aloitin toiset ja voi sitä horrostamisen määrää! Neulominen lähti kyllä käyntiin kauhealla tarmolla ja fiiliksellä, mutta tunnelma hiipui yhtä nopeasti kuin sai alkunsakin. Keskeneräiset tossut ovat koko syksyn kärsivällisesti odottaneet vuoroaan käsityöarkussani, ja aina silloin tällöin, kun häpeä on kasvanut liian suureksi, olen työstänyt niitä vähän matkaa.

Eräs yksityiskohta, joka vaikutti haluttomuuteeni jatkaa työtä, oli pieni mittavirhe, jonka jossain vaiheessa prosessia tajusin: olin tehnyt "paloista" sentin liian leveitä! Kun kasasin ensimmäistä valmista tossua, tajusin sen olevan aivan liian suuri lahjansaajan jalkaan. Häpeä otti yliotteen ja jätin työn kesken pitkäksi aikaa.

Vasta kunnollisen märehtimisen jälkeen jatkoin tossujen neulomista. Päätin olla purkamatta siihenastista työtäni ja tehdä tossut kumminkin loppuun niillä mitoilla, jotka maailmankaikkeus oli niille suonut. Sentti sinne tai tänne! Ihan sama! Jos ne pitää jalat lämpiminä niin eiköhän sekin ole jo jotain!?


Ihan palasina II

Ohje: Käspaikka
Lanka: Seiskaveikka (3 eri sävyä)
Puikot: 3,5 mm
Muuta: Kantapäiden palat vahvistettu kalalangalla


Loppu hyvin, kaikki hyvin!

Ei kommentteja: