lauantai 23. heinäkuuta 2011

Helle & Hamonen

Kesäloman vetelee viimeisiään, mutta töihin voi palata hyvillä mielin, sillä kuluneen kuukauden aikana on tullut sekä levättyä että ahkeroitua oikein olan takaa. Loma alkoi tosiaan railakkaasti pihakalusteiden kunnostuksella. Sen jälkeen ahkerointia jatkettiin seinäremontilla: uuden ilmeen saivat olohuoneen ja keittiön seinät. Mitään "ennen"-kuvia ei tullut nyt otettua, joten saatte tyytyä kuvittelemaan hyvin tyypillisen rivitaloasunnon olohuoneen kulahtaneen valkoisen kohokuviotapetin kera...


Tuossa keväällä väsäilin olohuoneen kattolamppuun varjostimen... joka ei tosin paljoa varjosta, mutta kuitenkin...


Siihen kului kaksi vyyhtiä valkoista paperinarua, puoli pulloa puuliimaa ja yksi Tiimarin jätti-ilmapallo.



Joskus aikaa maailmassa kokeilin paperimassa-askartelua ja siitä perinnöksi jäi kaksi tähtipeiliä, joiden keltaiselle vesiväripinnalle annoin uuden ilmeen kultaisella spray-maalilla.

Tänään iltapäivä on kulunut rattoisasti ompelukoneen viuhuessa...


Jonka seurauksena syntyi puolikellohamonen!




Eräänä päivänä tomaattimurskatölkkiä huuhdellessani kuulin pienen äänen sanovan: "Älä heitä minua pois!" Se oli se peltipurkki. Se sai minut päättämään, etten vähään aikaan heittäisi tölkkejä roskiin vaan keräisin niitä talteen. Tiesin, että niistä tulisi jotain vaikken vielä tarkalleen ottaen tiennyt mitä. Yhtenä toisena päivänä, kun pestyjen peltipurkkien jono oli ehtinyt kasvaa jo aikamoiseksi, se iski kuin salama kirkkaalta taivaalta:


Ja niinpä kaikki työkalut terassilla löysivät oman paikkansa. Sen pituinen se!

4 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Ihanan lämpimänsävyinen huone! Uskaltaispa sitä itekin käyttää värejä noin rohkeasti... Hauska peltipurkki-idea :D Nyt pysyy kamat ojennuksessa.

Marjukka kirjoitti...

Täytyy myöntää, että hetkeksi vielä pysähdyttiin miettimään oikein kunnolla ennen kuin lähdettiin rautakauppaan hakemaan tuota väriä. Mutta onneksi päätettiin ottaa riski. :)

Sisko kirjoitti...

Tyylikäs olohuone! :) Kaikki itse tehdyt yksityiskohdat tuovat kivan tunnelman. Ja tuo terassin työkalusysteemi on mahtava! :)

Marjukka kirjoitti...

Kiitos! Jossain vaiheessa olisi tarkoitus valkolakata tuo kirjahylly ja hankkia viereen valkoinen vitriini astioille. :)